Odwiedza nas 526 gości oraz 0 użytkowników.

 

JADŁOSPIS –PRZEDSZKOLE

W ZESPOLE SZKOLNO PRZEDSZKOLNYM W PANIÓWKACH

OD 28.11.2016r DO 09.12.2016r

 

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 

  PONIEDZIAŁEK

    28.11.2016r

Bułka ziarnista

Masło

Kiełbaski drobiowe

Pomidor

Kakao

PRZEKĄSKA

Mandarynki

70 g

5 g

50 g

30 g

200ml

Zupa gulaszowa

Makaron z serem białym i masłem

Kompot

200 g

150 g

200 ml

Banan

120g  

WTOREK

29.11.2016r

Chleb pszenny

Masło

Szynka drobiowa

Papryka

Sałata rzymska

Herbata z cytryną

PRZEKĄSKA

Chrupki kukurydziane

70 g

5 g

50 g

30 g

20 g

200 ml

Zupa rosół z makaronem

Kotlet schabowy

Mizeria z ogórków zielonych i jogurtu naturalnego

Ziemniaki

Kompot

200 g

80 g

80 g

150 g

200 ml

Galaretka z bitą śmietaną

120 g

ŚRODA

30.11.2016r.

Mleko z płatkami

zbożowymi

Chleb ziarnisty

Masło

Pomidor

Ogórek zielony

Herbata

PRZEKĄSKA-

Jabłka

200 g

70 g

5 g

30 g

50 g

200 ml

Zupa koperkowa zabielana jogurtem naturalnym

Bigos(kapusta biała i kiszona, mięso, kiełbasa)

Chleb

Herbata

200 g

150 g

200 ml

Mus owocowy

120 g

CZWARTEK

01.12.2016r.

01.03.2012

Weka

Masło

Ser żółty

Polędwica drobiowa

Sałata rukola

Herbata owocowa

PRZEKĄSKA

Rzodkiewki

70 g                

   5 g

30 g

 

30 g

10 g

200 ml

Zupa z zacierką

Kasza gryczana

Gulasz wieprzowy

Ogórek kiszony

Kompot

200 g

150 g

80 g

80 g

200 ml

Ciastka francuskie

Kakao

120g

200 ml

PIĄTEK

02.12.2016r.

77

01.03.2012

Chleb ziarnisty

Masło

Sałatka rybna z twarogiem

Cebula zielona

Herbata

PRZEKĄSKA

Żurawina

70 g

   5 g

50 g

30 g

50 g

200 ml

Zupa krupnik

Ziemniaki

Jajko sadzone

Fasolka szparagowa żółta na parze

Kompot

200 g

150 g

80 g

80 g

200 ml

Mandarynka

120 g


Data

ŚNIADANIE

Waga

Szt.

OBIAD

Waga

Szt.

PODWIECZOREK

Waga

Szt.

       PONIEDZIAŁEK

05.12.2016r

05.03.12

Bułka pszenna

Masło

Polędwica z indyka

Papryka

Sałata

Kakao

PRZEKĄSKA

Plasterki ogórka zielonego

   70 g

     5 g

   20 g

   50 g

   50 g

200 ml

Zupa pomidorowa z makaronem zabielana jogurtem naturalnym

Kluski na parze z jagodami

Kompot

200 g

150 g

200ml

Jabłko

120 g

WTOREK

06.12.2016r.

Chleb ziarnisty

Masło

Pomidor

Pasta z białego sera

z rzodkiewką

Herbata owocowa

PRZEKĄSKA

Rodzynki

70 g

   5 g

50 g

20 g

20 g

200 ml

Zupa porowa

Ziemniaki

Klopsy w sosie pomidorowym

Sałatka z buraczków

Kompot

200 g

150 g

80 g

80 g

200ml

Paczka mikołajkowa

120 g

SRODA

07.12.2016r

Chleb pszenny

Masło

Parówki cielęce

Ogórek zielony

Herbata z cytryną

PRZEKĄSKA

Marchewki talarki

   70g

   5 g

50 g

50 g

20 g

200 ml

Zupa ogórkowa zabielana jogurtem naturalnym

Pierogi z mięsem polane boczkiem z cebulką

Surówka z białej kapusty

Kompot wieloowocowy

200 g

150 g

80 g

200ml

Budyń z sokiem malinowym

120 g

CZWARTEK

08.12.2016

Chleb pokrzywowy

Masło

Szynka drobiowy

Papryka

Kakao

PRZEKĄSKA

Gruszki

70 g

5 g

20 g

20 g

200 ml

Zupa rosół z makaronem

Kluski

Udko z kurczaka

Kapusta biała gotowana

Kompot

200 g

150 g

80 g

80 g

200ml

Jogurt Actimel

100 g

           PIĄTEK

09.12.2016

Mleko z płatkami

orkiszowymi

Chleb ziarnisty

Masło

Pomidory

Sałata

Herbata

PRZEKĄSKA

Rzodkiewki

200 g

70 g

5 g

50 g

20 g

200 ml

Zupa barszcz z makaronem

Ryba zapiekana w piecu

Ziemniaki

Surówka z kapusty niebieskiej z rodzynkami i jabłkiem

Kompot

200 g

80 g

150 g

80 g

200ml

Babka

Kakao

120 g

200ml

 

 

Rekrutacja 2020-2021

DWA - Dziecięca Wszechnica Architektury - REKRUTACJA

Podręczniki 2020-2021

Rekrutacja - Praca

Integracja Paniówki

Dziennik elektroniczny

Profilaktyka uzależnień

Pomoc dla uzależnionych od alkoholu i narkotyków

Platforma edukacyjna

Lepsza szkoła