6 listopada był dla naszych czwartoklasistów dniem odkrywania kulinarnych talentów. Razem ze swoimi wychowawczyniami uczniowie klas IVb i IVc odwiedzili katowicką Pracownię Smaku, gdzie w czasie czterogodzinnych warsztatów chef Agnieszka Jasińska pomogła ich uczestnikom wyczarować smakowite quesadillas
z kurczakiem, pachnące bułeczki drożdżowe z cynamonem oraz świeżo wyciskane soki owocowe.
Warto dodać, że pani Agnieszka była uczestniczką programu Master Chef oraz finalistką programu Hell’s Kitchen.
Zarówno dziewczynki, jak i chłopcy pracowali pod jej okiem z pasją i pełnym zaangażowaniem, by na koniec zajęć wspólnie zasiąść do stołu i delektować się owocami kuchennych wysiłków.
Wisienką na torcie były konkursy kulinarne, w których nagrodami dla zwycięzców były takie rarytasy, jak domowa nutella, czy praliny owocowe.
Z całą pewnością dzisiejsze warsztaty były dla dzieci nie tylko nauką samodzielności w przygotowaniu dań, lecz także wielką radością ze wspólnie spędzonego czasu.
Dziękujemy za lekcję! A teraz ruszamy do dzieła we własnej kuchni! Pod okiem chef – Mamy
M.W